‘Anderlecht stunt mogelijk met komst van deze Bayern München-speler’

‘Anderlecht stunt mogelijk met komst van deze Bayern München-speler’
Vrijdag 02 april 2021 - 07:00   I   door Redactie

Nu een vertrek van Lukas Nmecha (22) onafwendbaar lijkt, speurt RSC Anderlecht al volop naar een opvolger voor de Duitse spits. Paars-wit overweegt om opnieuw een spits te huren van een Europese grootmacht.

Eerder raakte al bekend dat OH Leuven-aanvaller Thomas Henry (26) in beeld is bij RSCA. Hij is echter niet de enige naam op het verlanglijstje van Anderlecht. De Brusselaars hebben nu ook de beloftevolle Joshua Zirkzee (19) in het vizier.

(Lees verder onder de afbeelding)

Profiel spreekt Kompany aan

Enkele Duitse bronnen melden dat het goed mogelijk is dat Bayern München de jonge spits gaat verhuren aan Anderlecht. De eerste contacten zijn reeds gelegd en RSCA-coach Vincent Kompany is erg gecharmeerd door het profiel van Zirkzee.

De 19-jarige Zirkzee speelt momenteel op uitleenbasis bij Parma, maar in de Serie A kon de targetman zich nog niet doorzetten. Zirkzee mocht sinds de jaarwisseling enkel vier keer kort invallen. Met het oog op volgend seizoen dringt een oplossing zich dan ook op.

Anderlecht zou Zirkzee een reddingsboei willen toegooien. Paars-wit zou de Nederlander een seizoen kunnen huren van Bayern - eventueel en indien mogelijk met een aankoopoptie. Hoewel Zirkzee het moeilijk heeft om zijn draai te vinden op het hoogste niveau, zou het straf zijn mocht RSCA de spits naar België kunnen lokken.

Niét naar Club Brugge

Zirkzee staat nog steeds te boek als een supertalent en wordt door kenners een grote toekomst toegedicht. In de winter was de jongeling nog nadrukkelijk in beeld bij Club Brugge, waar zijn maatje Noa Lang (21) actief is. Club opteerde toen echter voor de komst van de ervaren Bas Dost (31).

Poll: Vind jij dat Anderlecht vol voor Zirkzee moet gaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Bayern München

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024