Axel Witsel staat stap dichter bij terugkeer naar Jupiler Pro League

Axel Witsel staat stap dichter bij terugkeer naar Jupiler Pro League
Donderdag 01 april 2021 - 19:00   I   door Redactie

Axel Witsel (32) herstelt momenteel van een achillespeesblessure en de kans is klein dat hij het EK van komende zomer haalt. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, wil Borussia Dortmund nu ook nog eens af van Witsel.

Bild meldt dat Witsel één van de spelers is die in het tussenseizoen weg moet. Borussia Dortmund wil een frisse wind door het Signal Iduna Park laten waaien en rekent niet meer op de 32-jarige Rode Duivel. Ook Samuel Akanji (25) en Thomas Delaney (29) moeten trouwens opkrassen.

Waar de toekomst van Witsel ligt, is voorlopig onduidelijk. Onze landgenoot wil eerst en vooral goed en volledig herstellen van zijn zware blessure. Pas dan zal Witsel, die nog tot midden 2022 onder contract ligt bij Dortmund, zich echt gaan bezinnen over de verdere invulling van zijn spelerscarrière.

(Lees verder onder de afbeelding)

Rouches liggen op de loer

Hoe dan ook staat de ex-speler van onder meer Standard en Zenit Sint-Petersburg opnieuw een stap dichter bij een terugkeer naar de Belgische voetbalvelden. Witsel heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij op een dag opnieuw in de Jupiler Pro League zou willen spelen.

Nu Dortmund van hem af wil én door de blessure die hij opliep, zou het sneller tot een terugkeer naar België kunnen komen. Standard ligt alvast op de loer. Onlangs raakte al bekend dat De Rouches de ontwikkelingen rond hun ex-speler nauwlettend in de gaten houden.

Dure deal

Zien we Witsel sneller dan verwacht terug op Sclessin spelen? Het is niet uitgesloten. Of Witsel écht haalbaar is voor Standard, is nu nog niet duidelijk. Zelfs als Witsel goedkoop weg mag en wil inleveren, zal het nog steeds om een - naar Belgische normen - dure deal gaan. Afwachten dus.

Poll: Zou jij Witsel graag opnieuw bij Standard zien spelen?

TAGS  I  Standard  I  Rode Duivels  I  Borussia Dortmund  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Zenit Sint-Petersburg

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024