Chong slaat Club Brugge en Clement met verstomming: "Nooit eerder meegemaakt"

Chong slaat Club Brugge en Clement met verstomming:
Woensdag 31 maart 2021 - 16:30   I   door Redactie

Met Noa Lang waarschijnlijk nog out tot het begin van de play-offs zal landgenoot Tahith Chong in de resterende drie competitiematchen volop zijn kans krijgen bij Club Brugge.

Chong is allang niet meer die Nederlander met dat veel te lange haar. De flankaanvaller heeft met zijn prestaties toch al wat naam gemaakt voor zichzelf. Niet dat hij wekelijks uitblinkt, dat beseft hij zelf ook maar al te goed.

"Persoonlijk gaat het hier nog steeds met ups en downs", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "De ploeg helpt me enorm met het settelen, maar het is pushen tot het einde van het seizoen. Ik moet aan het ritme gewend raken: vijf, zes wedstrijden na mekaar spelen... dat deed ik nog niet eerder."

Nog iets wat hij nooit eerder deed was zich laten achtervolgen door een mandekker. "Tegen OHL maakte ik iets mee wat ik eerder nog nooit had gehad: man op man", aldus Chong. "Meestal staat er iemand in je zone, maar dit keer had ik een mannetje dat me overal volgde, ook wanneer ik van kant wisselde."

Voetbalbrein

Bij Club Brugge keken ze toch enigszins raar op dat dat een primeur was voor Chong. "De trainer had ons daarvoor ook verwittigd", bekent de flankaanvaller. "Maar zo overdreven had ik het niet verwacht. Ook daar leer je weer uit. Je moet je voetbalbrein aan het werk zetten en je afvragen: hoe kom ik hier uit los?"

Poll: Zal Chong de resterende drie matchen bepalend zijn voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Manchester United

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024