‘KRC Genk kan gouden zaken doen op transfermarkt en 35 (!) milljoen vangen’

‘KRC Genk kan gouden zaken doen op transfermarkt en 35 (!) milljoen vangen’
Dinsdag 30 maart 2021 - 08:30   I   door Redactie

Het heeft er alle schijn van dat KRC Genk volgend seizoen met een flink gewijzigde aanval voor de dag zal komen. De aanvallers van de Limburgse topclub zijn dezer dagen wel érg in trek op de transfermarkt.

Nu al is er flink wat interesse voor topschutter Paul Onuachu. De 26-jarige targetman ramde dit seizoen al 25 ballen binnen in 30 competitiewedstrijden. Onuachu scoort haast met de ogen dicht en aan alles merk je dat hij klaar is voor een stap hogerop. Onuachu is ook 'al' 26 en beseft als geen ander dat dit hét moment is om naar een grotere competitie te trekken.

(Lees verder onder de afbeelding)

Lyon of Premier League?

Olympique Lyon is bereid om flink wat miljoenen neer te tellen voor Onuachu. De Fransen zien in de smaakmaker van KRC Genk de oplossing om een nakend vertrek van Memphis Depay op te vangen. Onuachu is weliswaar een totaal ander type, maar bij Lyon geloven ze dat de Nigeriaan minstens even productief kan zijn in de Ligue 1.

Ook enkele Premier League-teams azen op Onuachu. Met zijn gestalte (2m01) lijkt de aanvaller wel gemaakt voor de Engelse competitie. Enkele subtoppers en middenmoters zouden bereid zijn om te voldoen aan de vraagprijs van KRC Genk. De Limburgers willen graag 20 à 25 miljoen euro voor Onuachu, zo melden Britse bronnen. Niet onrealistisch gezien Onuachu's marktwaarde van 17 miljoen.

Ook Bongonda op weg naar de exit

Niet alleen Onuachu, maar ook Theo Bongonda begeeft zich stilaan naar de exit in de Luminus Arena. De nukkige dribbelaar bewees dit seizoen dat hij tot het kransje met de beste spelers in de Jupiler Pro League behoort, op voorwaarde dat hij er met zijn hoofd bij is en voor zijn sport leeft.

In België blijven zegt Bongonda echter weinig. Hij voelt zich nog steeds ondergewaardeerd in ons land en wil daarom opnieuw in het buitenland gaan voetballen. De interesse in Bongonda zwelt aan en enkele Spaanse en Italiaanse ploegen zien wel wat in de aanvallende middenvelder.

Bij KRC Genk beseft men dat het geen zin heeft om Bongonda tegen zijn zin te houden. De club is dan ook bereid om mee te werken aan een vertrek. Bongonda zou 10 à 15 miljoen in het laatje moeten brengen, zo melden enkele bronnen rond de club. In totaal zou Genk zo'n 35 miljoen moeten verdienen aan het vertrek van Onuachu en Bongonda.

TAGS  I  KRC Genk  I  Lyon

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024