'Juventus-icoon Gianluigi Buffon maakt op zijn 43ste nog onwaarschijnlijke transfer'

'Juventus-icoon Gianluigi Buffon maakt op zijn 43ste nog onwaarschijnlijke transfer'
Maandag 29 maart 2021 - 19:30   I   door Redactie

43 is hij. Je leest het goed: drieënveertig. En nog altijd fungeert hij als tweede doelman bij Juventus. Gianluigi Buffon is niets minder dan een icoon in het Italiaanse voetbal. En straks misschien nog iets meer.

Omdat de Italiaanse doelman er volgens La Gazetta dello Sport aan denkt om straks Juventus voor een tweede keer te verlaten. Het contract van Buffon bij de Oude Dame loopt in juni ten einde, maar hij vindt het nog te vroeg (!) om te stoppen met spelen. 

Omdat een nieuwe overeenkomst er bij Juventus niet meer in zit, wil hij ergens anders aan de slag. Het liefst nog bij een ploeg waar hij opnieuw eerste doelman kan zijn. In de Serie A zouden er alleszins een aantal ploegen zijn die interesse vertonen. 

Pas als er geen concrete voorstellen uit de bus zouden komen, zou Buffon toch overwegen om zijn (hand)schoenen aan de haak te hangen. Hoe dan ook is de intentie van de 176-voudige gewezen international - ook dat lees je goed - om alsnog een vervolg aan zijn carrière te breien uitermate verrassend.

PSG

Buffon startte zijn keepersloopbaan bij Parma en trok al in 2001 naar Juventus. Na een carrière van maar liefst 17 jaar verliet hij in de zomer van 2018 zijn grote liefde voor PSG. Maar al na één seizoen keerde hij terug. Om straks dus voorgoed de deur achter zich dicht te trekken.

Poll: Moet Buffon op zijn 43ste nog op het allerhoogste niveau keepen?

TAGS  I  Juventus  I  PSG  I  Parma

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024