Anderlecht gaat de mist in tegen KV Kortrijk na déze geweldige goal (VIDEO)

Vrijdag 26 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

Nu de competitie stil ligt door het interlandvoetbal zijn de Jupiler League-clubs op zoek naar allerhande manieren om zich te bezigen. En daar zijn oefenmatchen een goed middel toe.

Zo kwam KV Kortrijk vrijdagmiddag een vriendschappelijke partij spelen op Anderlecht. Met succes, want de West-Vlamingen gingen op het oefencomplex van Neerpede met 1-2 winnen. Dauda bracht paars-wit na dertien minuten nog wel op voorsprong met een strafschop, maar daar bleef het bij voor de 'thuisploeg'.

Vlak voor het einde van de eerste helft kwam KV Kortrijk op gelijke hoogte met een geweldig knappe vrije trap van Hendrickx. En op het uur zorgde Gueye na een mooie combinatie voor de 1-2-eindstand.

Waar KV Kortrijk met een meer dan volwaardig elftal aan de aftrap kwam, was het bij Anderlecht toch meer een veredeld B-elftal. Een hoop jongeren met Lawrence, Mukairu en Dauda als meer ervaren spelers.

Anderlecht: Verbruggen, Debast (‘77 Ferrara), Leoni, Lawrence (46' Masscho), Mehssatou (‘77 Michiez), Arnstad, Ashimeru, Engwanda, Stroeykens, Dauda (‘46 De Wilde), Mukairu (46' Stassin)

KV Kortrijk: Jakubech, Golubovic, Sainsbury (‘70 Bendianishvili), Derijck, Radovanovic (‘77 Maus), Ocansey (‘46 Chevalier), Hendrickx (46' Stojanovic), De Sart (‘77 Verkerken), Sissoko, Van den Bossche (‘70 Ritière), Gueye