Zware kritiek van Rode Duivels na match tegen Wales: "Grote imagoschade"

Zware kritiek van Rode Duivels na match tegen Wales:
Vrijdag 26 maart 2021 - 09:30   I   door Redactie

Uiteindelijk telt alleen het resultaat en na de 3-1 tegen Wales hadden de Rode Duivels op dat vlak niets te klagen, maar toch was er heel wat ontevredenheid bij spelers en coach achteraf.

En dat heeft alles te maken met de omstandigheden waarin de match moest doorgaan. Het veld van OHL had immers meer affiniteit met patatten dan met voetbal. Sommige stroken lagen er slecht bij en de combinaties leden onder het hobbelige en met zand bewerkte terrein.

En dat was niet naar de zin van de Rode Duivels die na de match hun kritiek niet onder stoelen of banken staken. Volgens Het Laatste Nieuws gebeurde dat intern aan het adres van enkele bondslui.

Omdat ook de media kritisch was voor het veld van OHL vreest de bond volgens de krant voor grote imagoschade als de wereld komende dinsdag tegen Wit-Rusland nog eens dergelijke beelden te zien krijgt. 

Dilemma

Daarom wordt er getwijfeld om in extremis naar een andere stadion te verhuizen. Het Koning Boudewijnstadion is daarbij een optie. Alleen is er het dilemma dat OHL een trouwe partner is van de voetbalbond en dat de club nu 'in de steek laten' niet goed zou vallen.

Aan de andere kant snakken de Rode Duivels naar een perfecte grasmat. Dus moet de bond eerstdaags een beslissing nemen. Al nemen ze in de hele discussie ook mee dat het organisatorisch niet zo eenvoudig is om alles zomaar te verhuizen.

Poll: Wat weegt er het zwaarst volgens jou?

TAGS  I  OHL  I  Rode Duivels  I  Sport  I  Voetbal

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024