‘KRC Genk wordt ook opgeschrikt door vertrek van Onuachu én Bongonda’

‘KRC Genk wordt ook opgeschrikt door vertrek van Onuachu én Bongonda’
Vrijdag 26 maart 2021 - 08:00   I   door Redactie

KRC Genk zag onlangs Danny Vukovic (35) vertrekken. De doelman verloor zijn basisplaats aan toptalent Maarten Vandevoordt (19) en besliste - ook omdat hij bij zijn gezin wilde zijn - om zijn contract te verbreken en terug te keren naar Australië. Vukovic zal niet de laatste vertrekker zijn...

De kans is groot dat de kern van KRC Genk er aan de start van volgend seizoen hélemaal anders uitziet. Na het afzwaaien van Vukovic zal de Limburgse topclub straks ook opgeschrikt worden door een vertrek van topschutter Paul Onuachu (26) én vedette Theo Bongonda (25).

Beide spelers willen Genk aan het einde van de huidige campagne verlaten. Onuachu en Bongonda voelen zich meer dan klaar om een stap hogerop te zetten en mikken op een transfer naar een topcompetitie. Een streep door de rekening van het Genk-bestuur, dat minstens één van hen had willen houden.

Jackpot voor Onuachu

Al zullen de Limburgers niet moeillijk doen. Ze beseffen dat het geen zin heeft om Onuachu en/of Bongonda tegen hun zin in de Luminus Arena te houden. Bovendien kan Genk ook serieus cashen. Zo zou Onuachu 20 miljoen euro kunnen opbrengen, terwijl ook Bongonda niet voor minder dan 10 weg mag.

Poll: Wie vind jij de beste speler van de twee?

TAGS  I  KRC Genk

zondag 10 december 2023

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023