Nederlanders schrikken zich kapot door Kevin De Bruyne

Nederlanders schrikken zich kapot door Kevin De Bruyne
Donderdag 25 maart 2021 - 21:00   I   door Redactie

Nederland miste zijn start van de WK-kwalificatiecampagne, terwijl België met 3-1 won van Wales. Onze noorderburen keken dan ook met verbazing naar de prestatie van de Rode Duivels, en meer bepaald die van Kevin De Bruyne.

In België zijn we het ondertussen gewoon - ja, we zijn verwend - dat De Bruyne schittert als hij het shirt van de Rode Duivels aantrekt. We vinden het stilaan normaal dat De Bruyne met geweldige passes strooit en knappe doelpunten maakt. In Nederland stonden ze echter perplex toen ze de statistieken van KBD bekeken.

14 keer beslissend

Voetbal International was tijdens België-Wales serieus onder de indruk van De Bruyne. "Na 22 minuten schoot Kevin De Bruyne van afstand fraai binnen en zes minuten later bepaalde Thorgan Hazard de stand op 2-1. Voor De Bruyne zorgde zijn goal er voor dat hij in zijn laatste acht interlands bij liefst veertien goals betrokken was (vijf goals, negen assists)", schrijft het medium.

Ook De Telegraaf zag een goede De Bruyne tegen Wales. "Eerst miste Romelu Lukaku nog van dichtbij op aangeven van Kevin De Bruyne, die dan maar zelf in de 22e minuut de gelijkmaker voor zijn rekening nam", laat de krant noteren.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  Nederland  I  KRC Genk  I  Manchester City

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024