Club Brugge volledig onthoofd? 'Lang én deze 5 spelers dreigen te vertrekken'

Club Brugge volledig onthoofd? 'Lang én deze 5 spelers dreigen te vertrekken'
Donderdag 25 maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

Club Brugge stevent in alle rust en sereniteit af op een nieuwe landstitel. Toch is er ook minder goed nieuws voor de blauw-zwarte familie. Club dreigt na afloop van het huidige seizoen volledig onthoofd te worden.

Volgens binnen-en buitenlandse bronnen staan enkele sterkhouders van het huidige Club Brugge op vertrekken. Zo is er bijvoorbeeld veel interesse voor Noa Lang. De 21-jarige Nederlander deed het dit seizoen al uitstekend in de Jupiler Pro League en zou straks naar een grotere competitie willen verhuizen.

Daar blijft het echter niet bij. Ook Odilon Kossounou, dat andere goudhaantje van Club Brugge, zou in de zomer een transfer maken. De 20-jarige verdediger zette in het voorbije jaar grote stappen vooruit en geniet interesse van topteams als Arsenal, AC Milan en Inter.

(Lees verder onder de afbeelding)

Wat met Mata & Vanaken?

Verder dreigt Club Brugge ook verder te moeten zonder Clinton Mata (28). Hij weigerde vorige zomer nog een overstap naar de Bundesliga en tekende een nieuw contract bij blauw-zwart, maar staat ook nu weer op het verlanglijstje van enkele Duitse ploegen. Op zijn 28ste is het nu of nooit om de sprong te wagen voor Mata.

Hetzelfde kan je zeggen van Hans Vanaken. De nuchtere Limburger telt eveneens 28 lentes en beseft dat het mogelijk zijn laatste kans is om een transfer naar een topcompetitie te versieren. Vorig jaar trok West Ham United aan de mouw van Vanaken, maar net als Mata verkoos ook hij een nieuwe overeenkomst bij Club boven een buitenlands avontuur.

Leven in Londen

Na een lastig seizoen, gevuld met mindere prestaties en veel kritiek, denkt Vanaken nu mogelijk toch anders over de invulling van zijn toekomst. Een nieuwe club in het buitenland zou hem deugd kunnen doen. Leven in Londen zegt Vanaken wel wat, al zit hij uiteraard nog steeds goed bij Club Brugge.

Iemand die net als Lang en Mata op vertrekken zou staan, is Federico Ricca. De Uruguayaan bewees zijn waarde voor Club al meermaals, maar speelt niet altijd. Daarom zou hij graag andere oorden opzoeken. Enkele middenmoters uit La Liga en de Serie A hebben Ricca in het vizier, een transfer lijkt in de maak.

De Ketelaere is grof wild

Charles De Ketelaere tot slot, is de laatste speler die Club Brugge zou kunnen verlaten. Vooral Italiaanse media maken gewag van het feit dat de 20-jarige Rode Duivel voor een overgang naar AC Milan zou staan. Bij blauw-zwart blijven ze hopen dat ze hun jeugdproduct toch nog even in de eigen rangen kunnen houden.

Het is nu al duidelijk dat Vincent Mannaert straks voor een intensieve transferperiode staat. Hij zal in eerste instantie zijn stinkende best moeten doen om de huidige sterkhouders aan boord te houden. Maar zoals de kaarten nu liggen, lijkt het erop dat Club straks enkele grote namen kwijtspeelt en aan een nieuwe ploeg moet beginnen bouwen.

Poll: Wie van deze spelers mag Club Brugge zeker en vast niét laten gaan?

TAGS  I  Club Brugge  I  AC Milan  I  Inter  I  Arsenal  I  West Ham United

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024