'Martinez neemt mogelijk enkel déze 2 Club Brugge-spelers mee naar EK'

'Martinez neemt mogelijk enkel déze 2 Club Brugge-spelers mee naar EK'
Dinsdag 23 maart 2021 - 08:30   I   door Redactie

Roberto Martinez heeft ongetwijfeld al een vaste kern in gedachten. Toch zal de bondscoach in de komende weken en maanden nog enkele knopen moet doorhakken, vooraleer hij tot een 23-koppige selectie voor het EK komt.

Net als tijdens de voorbije interlandbreaks opteerde Martinez ook nu voor een ruime kern. De bondscoach selecteerde meer dan dertig spelers. Allen dromen ze van het EK, maar velen onder hen zullen dus bedrogen uitkomen als Martinez zijn 23-koppige selectie samenstelt.

Zo is het goed mogelijk dat Martinez slechts twee spelers van Club Brugge selecteert voor het EK. Simon Mignolet is zeker van zijn plaats als doublure van Thibaut Courtois, maar de overige Club-spelers wordt het knokken.

Geen Mechele & Vanaken?

Brandon Mechele en Hans Vanaken dreigen het kind van de rekening te worden bij de definitieve selectie. De kans is reëel dat zij afvallen. Voor Charles De Ketelaere is er dan weer meer hoop. Volgens La Dernière Heure is Martinez erg gecharmeerd door de jonge Bruggeling.

Dat De Ketelaere uitzonderlijk polyvalent is, speelt uiteraard in zijn voordeel. Het goudhaantje van Club Brugge kan op iedere aanvallende positie uit de voeten en kan zelfs als linkervleugelverdediger spelen. Volgens La Dernière Heure maakt CDK daarom meer kans om het EK te halen dan iemand als Vanaken.

Poll: Vind jij dat De Ketelaere in de EK-selectie van de Rode Duivels moet zitten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024