'Roberto Martinez deelt regelrechte dreun uit aan Mats Rits'

'Roberto Martinez deelt regelrechte dreun uit aan Mats Rits'
Dinsdag 23 maart 2021 - 07:00   I   door Redactie

Roberto Martinez maakte afgelopen vrijdag zijn selectie bekend voor de huidige interlandbreak. Met Albert Sambi Lokonga (Anderlecht) en Orel Mangala (Stuttgart) selecteerde de bondscoach twee nieuwelingen.

Die laatste moest echter alweer afhaken. Mangala was al geblesseerd bij Stuttgart en is nu ook niet fit verklaard door de medische staf van de Belgische Voetbalbond (KBVB). Mangala heeft het oefenkamp van de nationale ploeg dan ook al verlaten.

Mag Mats Rits zich dan tóch nog opmaken om de Rode Duivels te vervoegen? Neen, toch niet. Het Nieuwsblad laat weten dat Martinez géén vervanger gaat oproepen voor Mangala.

De bondscoach oordeelde dat hij over voldoende spelers beschikt om op het middenveld te spelen. Dat is toch opnieuw een serieuze klap voor Rits, die het al máánden prima doet bij Club Brugge. Martinez rekent echter duidelijk niet op hem.

Géén mooie beloning

Rits gaf na afloop van Club Brugge-Antwerp al aan dat hij had gehoopt op een selectie. "Ik had erop gehoopt, ja, net zoals iedere voetballer die hoopt voor zijn nationale ploeg te spelen", liet Rits bij Het Laatste Nieuws optekenen over zijn niet-selectie.

Ook Hans Vanaken vond het overigens jammer dat Rits geen uitnodiging in de bus kreeg. "Natuurlijk is het jammer dat Mats er niet bij is. De laatste jaren heeft hij hier getoond wat-ie voor een ploeg kan betekenen. Een selectie voor de nationale ploeg was een mooie beloning geweest. Jammer voor mijn ploegmaat en mijn vriend."

Poll: Verdient Mats Rits volgens jou een oproep voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Club Brugge  I  Stuttgart  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023

zaterdag 25 november 2023