'Club Brugge zet transferzomer in met het binnenhalen van oude bekende'

'Club Brugge zet transferzomer in met het binnenhalen van oude bekende'
Maandag 22 maart 2021 - 22:00   I   door Redactie

Geen tijd te verliezen. Als het een beetje meezit, is play-off 1 voor Club Brugge straks al na de helft van de matchen gedaan. En dan zal de transferzomer er snel genoeg staan.

De opener zou voor blauw-zwart wel eens heel bijzonder kunnen worden, want volgens het Zweedse Fotbolldirekt hebben de Bruggelingen hun vizier weer gericht op Sead Haksabanovic van IFK Norrköping. Zweedse nationaliteit, maar Montenegrijns international. Met de bedoeling om de overgang snel af te ronden.

De naam van de 21-jarige flankaanvaller doet bij Club Brugge-fans wellicht een belletje rinkelen, want in 2016 stond hij op het punt om transfervrij de overstap te maken van zijn Zweedse club Halstads BK. Het supertalent had al een akkoord op zak, maar tekende uiteindelijk compleet onverwacht toch bij in Zweden.

Hij verklaarde achteraf niet de fout te willen maken van zovele talenten die té vroeg naar het buitenland trokken en vervolgens nooit konden doorbreken. Club was verrast, maar toonde respect omdat het de volgende transferperiode opnieuw kans dacht te maken.

West Ham United

Een jaar later trok Haksabanovic evenwel naar West Ham United. Maar daar wist hij - zoals hij zelf voorspelde - nooit door te breken. Sinds januari 2019 speelt hij opnieuw in Zweden bij IFK Norrköping, dat vorige zomer 2,6 miljoen euro voor hem betaalde.

In zijn thuisland aardt de nog altijd maar 21-jarige Haksabanovic wél goed, getuige zijn 21 doelpunten en evenveel assists in 69 wedstrijden. En dat heeft dus opnieuw de aandacht van Club Brugge getrokken. De transfersom zou rond de 4 miljoen euro liggen, maar dat vormt voor de landskampioen geen probleem.

Poll: Zal het Club Brugge deze keer wel lukken om Haksabanovic binnen te halen?

TAGS  I  Club Brugge  I  IFK Norrköping  I  West Ham United  I  Halstads BK

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024