Jackpot: AA Gent vangt voor Jonathan David nog véél meer dan voorzien

Jackpot: AA Gent vangt voor Jonathan David nog véél meer dan voorzien
Maandag 22 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

AA Gent beleeft dit seizoen een ware nachtmerrie. Geen titelkandidaat, wel strijdend voor play-off... 2. Veel heeft te maken met de verkoop van smaakmaker Jonathan David aan Lille. Sportief een aderlating, maar financieel een voltreffer.

Maar liefst 27 miljoen euro ontving AA Gent afgelopen zomer voor de Canadese aanvaller. Een absoluut recordbedrag voor de Buffalo's. En ook draagt de club daar tot op vandaag de sportieve gevolgen van, de financiële boost maakt zeer veel goed.

En nog altijd. Want volgens AA Gent-voorzitter Ivan De Witte blijft het helemaal niet bij die 27 miljoen euro. "Op de transfer van Jonathan David ben ik het meest fier", vertelt hij in President, het nieuwe programma van Play Sports dat club-voorzitters belicht.

"We haalden hem voor nul euro. We hebben 27 miljoen euro ontvangen van Rijsel, maar ze betalen in vier schijven. Er zijn ook nog variabelen waar we toch vrij zeker van zijn. Dat is ongeveer 4,5 miljoen euro en in totaal vangen we bijna 32 miljoen euro."

Koopmanskunst

Dus nóg eens 5 miljoen euro erbovenop. Qua koopmanskunst kan dat tellen. Zeker omdat ervan kan uitgegaan worden dat die miljoenen volgend seizoen en ook de seizoenen daarna deels opnieuw in het sportieve zullen worden geïnvesteerd. Het zal nodig zijn.

Poll: Zal AA Gent dat transferrecord ooit nog kunnen breken?

TAGS  I  AA Gent  I  Lille

vrijdag 27 mei 2022

donderdag 26 mei 2022

woensdag 25 mei 2022