Play-off 1 in het gedrang door déze speler: "Hij blijft een probleem voor Anderlecht"

Play-off 1 in het gedrang door déze speler:
Maandag 22 maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

Met de klinkende 4-1-zege tegen Zulte Waregem veerde Anderlecht afgelopen weekend nog eens recht. Al zijn er nog genoeg manco's om de voeten op de grond te houden.

Hoe deugddoend deze zege ook is, bij Anderlecht beseffen ze maar al te goed dat de drie punten tegen Essevee nog maar stap één van het beslissende vierluik van de reguliere competitie. En er zijn - naast het zware programma met toppers tegen Antwerp en Club Brugge  - nog wel een aantal zaken waarover paars-wit zich zorgen maakt.

Omdat Vincent Kompany die zelf niet luidop kan zeggen, doen analisten dat voor hem. Zo haalde de Waalse analist Alexander Teklak aan dat doelman Timon Wellenreuther er niet goed uitzag bij de 0-1 van Vossen. 

"Het tegendoelpunt staat voor een deel op zijn naam",verklaart Teklak. "Hij kostte Anderlecht al een aantal tegendoelpunten maar ook al een aantal punten. Deze keer was dat niet het geval, maar hij straalt te weinig enthousiasme en agressiviteit uit. Hij blijft een probleem voor mij."

Keepen als een nummer twee

Teklak werd bijgestaan door Peter Vandenbempt. Die deed het iets subtieler bij een beschrijven van de wedstrijd, maar daarom niet minder duidelijk. "Al vind ik wel dat Anderlecht na die 0-1-achterstand, waar doelman Wellenreuther wat mij betreft weer veel meer als de nummer twee stond te keepen, ook wel beter was gaan spelen", klonk het bij Sporza.

Als Wellenreuther effectief dergelijke fouten blijft maken, is de kans natuurlijk groot dat dat in de resterende drie matchen van de reguliere competitie wél eens punten gaat kosten. En dus kijken ze bij paars-wit reikhalzend uit naar de terugkeer van Hendrik Van Crombrugge.

Poll: Hoe zie jij de rol van Wellenreuther bij Anderlecht

TAGS  I  Anderlecht  I  Zulte Waregem

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024