Anderlecht-fans kunnen het niet geloven: Met 9 op 9 altijd zeker van play-off 1

Anderlecht-fans kunnen het niet geloven: Met 9 op 9 altijd zeker van play-off 1
Maandag 22 maart 2021 - 10:30   I   door Redactie

Anderlecht deed met het oog op play-off 1 een goede zaak met het oog op play-off 1. Een goede zaak, zeker geen schitterende zaak, want er is nog altijd dat verdomde KV Oostende.

De kustploeg heeft evenveel punten als Anderlecht, maar wel een gewonnen match meer. Waardoor het bij 9 op 9 altijd vóór paars-wit in het klassement eindigt. Wat inhoudt dat de brusselaars zelfs met een 9 op 9 niet genoeg hebben om in play-off 1 terecht te komen. 

Maar Het Nieuwsblad vlooide uit dat dat wél het geval is. Tot grote verbazing van alle supporters. Dat heeft te maken met het feit dat Antwerp en KRC Genk niet eens zo gek veel voorsprong hebben in het klassement. En met het gegeven dat Anderlecht nog tegen Antwerp moet en ook Antwerp en KRC Genk nog een onderling duel hebben.

Bij een 9 op 9 springt paars-wit zo altijd of over Antwerp of over KRC Genk, afhankelijk van het resultaat in hun onderlinge wedstrijd. In diezelfde redenering kan ook KV Oostende met een 9 op 9 nog over Antwerp of KRC Genk heen.

Club Brugge

Dat is natuurlijk veel als... Want los van het feit dat een uitmatch bij Antwerp altijd moeilijk, moet Anderlecht ook nog tegen Club Brugge. Ga er maar aan staan om in die twee matchen 6 op 6 te halen. Dan lijkt de slotwedstrijd op STVV nog de gemakkelijkere opdracht.

Poll: Kan Anderlecht 9 op 9 halen volgens jou?

TAGS  I  Anderlecht  I  Zulte Waregem  I  KV Oostende  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  STVV

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024