Kwade Olivier Deschacht na RSCA-Zulte Waregem: “Het kan mij echt niet schelen”

Kwade Olivier Deschacht na RSCA-Zulte Waregem: “Het kan mij echt niet schelen”
Zondag 21 maart 2021 - 20:34   I   door Redactie

Zulte Waregem ging zondagavond kopje onder in het Lotto Park. De ploeg van Francky Dury verloor met 4-1 van RSC Anderlecht. En zeggen dat Essevee vroeg in de match op voorsprong kwam. Een rode kaart voor Damien Marcq gooide echter roet in het eten.

Een discutabele rode kaart. Marcq plantte zijn noppen wel degelijk op de kuit van Majeed Ashimeru, maar het leek om een ongelukkige actie te gaan. Een begrijpelijke beslissing, maar bij Zulte Waregem vinden ze het streng. “Ik vind het geen rood”, reageerde Olivier Deschacht na afloop van de wedstrijd bij Eleven Sports.

"Iedereen zal kritiek hebben op deze opmerking"

“Ik ben het er niet mee eens. Damien is niet zo. Hij gaat niet bewust zijn voet op de kuit van een tegenstander planten. No way. Maar dan worden die beelden subjectief bekeken. Het is een betwistbare fase. Soms komt je voet onder een been terecht. Iedereen die op een voetbalveld heeft gestaan, weet dat dit niet met opzet was."

"Dit was een heel strenge beslissende… hoe zeg je dat… beslissing. Iedereen zal kritiek hebben op deze opmerking, maar dit is mijn mening", ging Deschacht verder. "En het kan mij echt niet schelen wat andere mensen daarvan denken. Na de rode kaart was het game over voor ons."

Plan met elf, niet met tien

"We hadden een plan met elf, maar niet met tien. We hadden een hele week getraind en waren klaar, maar hadden geen rekening gehouden met zo’n fase waarbij we rood zouden krijgen. Misschien moeten we in het vervolg eens met tien trainen om voorbereid te zijn”, besloot Deschacht.

Poll: Vond jij het rood voor Marcq?

TAGS  I  Anderlecht  I  Zulte Waregem

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024