Verheyen mist naast Rits nog iemand bij Rode Duivels: "Een steengoede speler"

Verheyen mist naast Rits nog iemand bij Rode Duivels:
Vrijdag 19 maart 2021 - 21:30   I   door Redactie

Roberto Martinez maakte vrijdagmiddag zijn selectie voor de nakende interlandbreak bekend. In die selectie was geen plaats voor Mats Rits, nochtans veelvuldig getipt om mee de blessure van Axel Witsel op te vangen. Analist Gert Verheyen mist naast Rits nog een speler.

Volgens Verheyen had Ritchie De Laet een uitnodiging moeten krijgen van Martinez. Het lijstje van eventuele spelers die in aanmerking komen maar niet eens mee waren naar Rusland is zo groot als een selectie. Maar wie altijd schromelijk over het hoofd wordt gezien, is Ritchie De Laet. Ik had De Laet nu bij de selectie verwacht", vertelt Verheyen aan Het Nieuwsblad.

"Ik snap dat Martinez aan de toekomst denkt. Je zit met een gouden generatie, nog steeds. Met wat pech kan het snel gaan. Dat zie je nu wel bij Witsel en Hazard. Maar waar gaat het over op dit moment? Of we met deze generatie iets kunnen winnen. In aanloop naar een toernooi moet je dat toekomstgericht selecteren dan even aan de kant zetten", benadrukt Verheyen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Steengoede verdediger

Volgens de analist zou De Laet een rol van betekenis kunnen spelen bij de nationale ploeg. "De toekomst begint pas weer na het EK. En De Laet is gewoon een steengoede verdediger. Als we het hebben over uitblinkers bij de Belgische topploegen, hoort hij daarbij. En constant. Bovendien kan hij op alle posities terecht in de driemansdefensie en je kan hem zelfs als wingback gebruiken. Op beide kanten.

"Je kan hem toch een kans geven", gaat Verheyen verder. "In een selectie van 33 maakt de poly­valentie van De Laet geen verschil. Als je slechts 23 spelers hebt, is een speler waarmee je kan schuiven, wel belangrijk."

Karakter

Verheyen vraagt zich ook af op Mats Rits ooit echt een optie was voor Martinez. "Feit is: als je nu Mangala oproept, kan je je afvragen of Rits ooit in het hoofd van de bondscoach is opgekomen. Terwijl je met Rits en De Laet wel karakter in de ploeg had kunnen pompen. Nu blijf je in de eerste plaats kiezen voor voetballend vermogen. Waarmee ik niet bedoel dat Rits en De Laet niet kunnen voetballen, hè.”

Poll: Vind jij dat De Laet en Rits in de selectie van Martinez hadden moeten zitten?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024