'Inter wil Dries Mertens aan de zijde van Romelu Lukaku zetten'

'Inter wil Dries Mertens aan de zijde van Romelu Lukaku zetten'
Maandag 15 maart 2021 - 15:00   I   door Redactie

Twee Rode Duivels in één buitenlandse topclub. Dat is zeker geen primeur, maar in het geval van Romelu Lukaku en Dries Mertens zou het bij Inter voor ons Belgen wel smullen geblazen zijn.

Dries Mertens is drieëndertig. Dat is niet alleen een mooie alliteratie, maar dat betekent ook dat hij stilaan in de herfst van zijn carrière komt. Bij Napoli, waar hij ondertussen uitgegroeid is tot topschutter aller tijden, heeft hij nog een lopend contract tot juni 2022. Als Napoli hem dus niet gratis wil zien vertrekken, moet er deze zomer iets gebeuren.

En dat iets zou volgens bronnen uit de richting van Milaan komen. Inter, dat goed op weg is om de titel binnen te halen, wil zich in het tussenseizoen immers verder versterken. Niet zozeer om de huidige hegemonie in de Serie A te bestendigen, maar wel om potten te breken in de Champions League. 

De vroegtijdige uitschakeling in het kampioenenbal ligt de Italianen nog altijd zwaar op de maag. En in de zoektocht naar potentiële aanwinsten zou Inter naar verluidt opnieuw bij Dries Mertens zijn uitgekomen. De Rode Duivel stond vorige zomer al eens op het verlanglijstje, maar verlengde toen zijn contract bij Napoli.

IJzersterke aanval

Ondanks het feit dat er met het duo Romelu Lukalu-Lautaro Martínez een ijzersterke aanval staat, zou onze landgenoot de ademruimte moeten geven in een druk seizoen waarvan Inter hoopt op drie fronten voluit mee te strijden.

De grote vraag zal zijn Mertens zelf bereid is Napoli zomaar te verlaten. Hij voelt er zich immers zowel op als naast het veld geweldig thuis, al is er de laatste seizoenen - mede door de sportieve neergang - wel wat ruis opgekomen.

Afwachten dus, maar de gedachte dat Lukaku en Mertens komend seizoen samen kunnen schitteren bij Inter, is op zich al mooi genoeg.

Poll: Zou Inter de Champions League kunnen winnen met Mertens als versterking?

TAGS  I  Inter  I  Rode Duivels  I  Napoli

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024