Johan Boskamp verbaast zich over toptrainer: "Toch te veel een driftkop"

Johan Boskamp verbaast zich over toptrainer:
Zondag 14 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

In Het Belang van Limburg beantwoordt Johan Boskamp als huisanalist elke zaterdag wel vijf vragen. Deze keer komt daarbij terug op een toptrainer die hij zelf nog onder zijn hoede gehad heeft.

'Is Sergio Conceiçao de volgende Portugese toptrainer?' was de vraag van de krant. En Boskamp is geneigd om volmondig ja te zeggen. “Hij doet het geweldig bij Porto. We hadden dat allemaal niet in hem gezien. Dat leek toch te veel een driftkop."

"Ik weet nog dat ik hem een paar weken als speler had bij Standard", haalt Boskamp herinneringen op. "Ik kon hem niet opstellen omdat hij lang geschorst was nadat hij ref Vervecken het voorgaande seizoen een por had gegeven. Sa Pinto liep daar trouwens ook rond."

"Ondertussen heeft Conceiçao een knappe trainerscarrière uitgebouwd", vervolgt Boskamp. "Hij is al drie jaar trainer van FC Porto, dat een echte topclub is. De titel zal hij aan Sporting moeten laten, maar verder loopt het lekker voor hem. Hij heeft een goede uitstraling en je ziet dat zijn spelers goed op hem reageren." Zijn besluit: "Hij kan nog wel een stapje maken."

Poll: Wordt Sergio Conceiçao volgens jou een echte Europese topcoach?

TAGS  I  Standard  I  FC Porto  I  Sport  I  Voetbal

woensdag 5 oktober 2022

dinsdag 4 oktober 2022

maandag 3 oktober 2022