Anderlecht-fans spuwen Kompany uit voor bekermatch: "Dit kan toch niet?!"

Anderlecht-fans spuwen Kompany uit voor bekermatch:
Zaterdag 13 maart 2021 - 21:00   I   door Redactie

Zelden was de druk voor Anderlecht groter als voor de match tegen KRC Genk zondagavond. Niet alleen bij trainer of spelers, maar evenzeer bij de supporters. Vandaar wellicht hun hevige reactie op de selectie.

Aanleiding was het ontbreken van Michael Murillo. Vincent Kompany nam de Panamese rechtsachter verrassend niet op in zijn wedstrijdkern voor de halve finale. Omdat er niet meteen sprake was van een blessure, snapten de fans er helemaal niets van.

Op sociale media zonk zowat bij iedereen de moed in de schoenen en velen zagen zelfs al onmiddellijk een einde komen aan het bekeravontuur. En dat heeft natuurlijk alles te maken met het gebrek aan vertrouwen in de vervanger van Murillo: Killian Sardella. 

Dat het gerucht de ronde deed dat Sardella de voorkeur kreeg vanwege de penaltyfout van Murillo tegen KV Mechelen gooide alleen nog maar meer olie op het vuur. Dat ook Elias Cobbaut achteraan het paars-witte fort moest overeind houden, was ook al een ferme ontgoocheling voor de fans.

Onuachu en Bongonda

Kop van jut was Kompany, die met zijn personeelskeuzes al niet in het bovenste schuif lag. "Dit kan toch niet?!" en "Hele domme zet" waren maar een paar van de uiterst felle reacties. Al was er dus wel de nuance dat ervan uitgegaan werd dat Murillo niet geblesseerd was.

Los daarvan wordt er gevreesd dat een verdediging met Cobbaut en vooral Sardella geen partij is voor Genk-aanvallers Onuachu en Bongonda. Afwachten of het bekerduel zondagavond ook zo dramatisch zal verlopen als de Anderlecht-fans verwachten. 

Poll: Snap jij de keuze voor Sardella?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024