Abdoulay Diaby maakt zichzelf onmogelijk bij Anderlecht

Abdoulay Diaby maakt zichzelf onmogelijk bij Anderlecht
Zaterdag 13 maart 2021 - 08:00   I   door Redactie

Anderlecht beschikt over een leger huurlingen - al dan niet met aankoopoptie - waarover paars-wit aan het einde van het seizoen zal moeten beslissen of het ermee verder wil of niet.

Abdoulay Diaby is daar één van. De gewezen publiekslieveling werd tijdens de laatste dagen van de wintermercato als wit konijn uit de hoed getoverd, maar kon vooralsnog geen potten breken. Niet echt wat ze bij Anderlecht in gedachten hadden.

Er is wel het excuus dat hij na een kort en mislukt avontuur bij het Spaanse Getafe met een compleet gebrek aan ritme kampte toen paars-wit hem huurde van Sporting Lissabon. Maar ook de echte reden waarom hij vooral werd gehaald - zijn scorend vermogen - komt er helemaal niet uit.

Daarom dat Diaby volgend seizoen door eigen toedoen zo goed als zeker niet meer in het Lotto Park zal spelen. In de wandelgangen valt te horen dat de beslissing nu al gevallen is. En zelfs een opflakkering in de rest van de competitie, eventueel toch nog een deelname aan play-off 1 of zelfs winst in de beker zou daar niets meer aan veranderen.

Onoverkomelijke som

Wat natuurlijk ook een grote rol speelt is de dure aankoopoptie die aan zijn uitleenbeurt verbonden is. Anderlecht moet maar liefst 3,5 miljoen euro neertellen als het Diaby definitief wil overnemen. Een onoverkomelijke som in de financiële crisis die paars-wit doormaakt. Zeker voor een spits die niet rendeert. 

Poll: Speelt Diaby volgend seizoen nog bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Getafe  I  Sporting Lissabon

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024