'De Bruyne laat niet met zich sollen en slaat Manchester City met verstomming'

'De Bruyne laat niet met zich sollen en slaat Manchester City met verstomming'
Vrijdag 12 maart 2021 - 20:30   I   door Redactie

Met zijn glansprestatie tegen Southampton - twee goals en een assist - staat Kevin De Bruyne weer wat steviger in zijn schoenen. En Manchester City weer wat zwakker in de contractonderhandelingen.

Feit: De Bruyne tekent niet bij aan de contractvoorwaarden die Manchester City hem onlangs heeft voorgesteld. Netto zou hij aan dat prestatiegerichte contract minder overhouden dan in zijn huidige overeenkomst. En dat pikt hij niet. Dat The Citizens op hem geld wilden besparen in een poging het salaris van Messi te kunnen bekostigen, vond hij naar verluidt zelfs een belediging. 

En omdat hij ook niet tevreden is over de kwaliteit van de spelerskern - lees: onvoldoende om de Champions League te winnen - speelde hij blufpoker. Maar nu de gedachte van een eventueel vertrek steeds meer aan hem begint te groeien, durft hij zijn eisen te stellen. 

De Rode Duivel deed immers een tegenvoorstel waarbij hij niet minder, maar net meer zou verdienen dan de 18 miljoen euro per jaar. Te nemen of te laten. Nu Messi niet langer een optie lijkt en het niet graag zijn beste speler wil verliezen, staat City voor een patstelling. Toegeven en minder geld overhebben voor andere versterkingen of weigeren en De Bruyne straks kwijt zijn. 'Karma's a bitch'.

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Southampton

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024