Mbaye Leye shockeert kleedkamer Standard met zware uitspraak: "Klote..."

Mbaye Leye shockeert kleedkamer Standard met zware uitspraak:
Vrijdag 12 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

Zondag is er de bekertopper tussen Anderlecht en KRC Genk, maar niet vergeten dat er ook zaterdag nog een halve finale op het programma staat. Standard kan zijn seizoen nog ietwat rechtzetten met een finaleplaats.

Maar dat zal moeilijker zijn dan het er op papier uitziet. Vraag maar aan AA Gent. De Buffalo's beten zich in de kwartfinale van de beker de tanden stuk op die van Eupen en zagen hun seizoen in mineur eindigen. 

Bij Standard is al veel langer sprake van een seizoen in mineur. Na een perfecte start met 12 op 12 onder zijn bewind, zag Leye zijn ploeg als een pudding in elkaar zakken. Iets waar hij maar moeilijk mee om kon en dat liet hij de kleedkamer ook heel duidelijk merken toen hij zei dat hij niet over het juiste spelersmateriaal beschikte.

In de persconferentie voor de match tegen Eupen liet hij zijn spelersgroep nog maar eens hard opschrikken. "We staan voor een deur en als we die openbeuken, kunnen we in een kloteseizoen toch nog iets moois doen." Alsof hij met het woord 'kloteseizoen' het er nog eens extra wilde inwrijven.

Geen duidelijke favoriet

De vraag is of zijn spelers nog wel tot het uiterste willen gaan voor hun trainer. "We weten dat we deze match niet licht moeten opnemen", probeerde Leye de favorietenrol toch van zich af te spelen. "Voor mij is er geen duidelijke favoriet. Het is 50-50. We gaan tegen een goede ploeg spelen." De excuses liggen alvast klaar.

TAGS  I  Eupen  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024