Déze beelden tonen waarom Ronaldo uitgespuwd wordt: "Onvergeeflijk" (VIDEO)

Déze beelden tonen waarom Ronaldo uitgespuwd wordt:
Donderdag 11 maart 2021 - 10:00   I   door Redactie

Juventus likt nog altijd zijn wonden na de pijnlijke en vooral heel late uitschakeling tegen FC Porto in de achtste finales van de Champions League. Kop van jut was Cristiano Ronaldo.

Het is en blijft een moeilijk thema. Wat doet je met een muur bij een vrije trap? Waar zet je hem? Hoeveel man zet je erin? En ook: mogen spelers springen? Het antwoord en de algemene regel rond dat laatste is neen. Maar toch zie je het veel spelers wel doen. Instinctief, uit zelfbehoud. 

En dat is ook wat Cristiano Ronaldo én zijn ploegmaats deden bij de vrije trap van ex-V Mechelen-speler Sergio Oliviera. De Portugees trapte de beslissende 3-2 immers binnen met een lage vrije trap. Ronaldo had voor de gelegenheid postgevat in het muurtje, maar draaide zijn rug naar Oliviera toe en zag zo niet hoe zijn landgenoot de bal door zijn benen trapte. Al sprong ploegmaat Adrien Rabiot nog hoger op.

Geen angst

En dat werd hem zeer kwalijk genomen. De kritiek kwam van alle kanten. "Dit was een onvergeeflijke fout", aldus ex-Juventus-coach Fabio Capello. "In mijn tijd werden spelers in het muurtje gezet die géén angst hadden van de bal. De huidige spelers waren dat wel, waarom sprongen ze anders weg?"

TAGS  I  Juventus  I  FC Porto  I  Real Madrid

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022