'Abdoulay Diaby zet Vincent Kompany compleet voor schut bij Anderlecht'

'Abdoulay Diaby zet Vincent Kompany compleet voor schut bij Anderlecht'
Dinsdag 09 maart 2021 - 20:00   I   door Redactie

Abdoulay Diaby (29) maakte eind januari de overstap naar RSC Anderlecht. Paars-wit huurt Diaby tot het einde van dit seizoen van Sporting Lissabon en beschikt over een aankoopoptie om de Malinese spits definitief aan te trekken. De vraag is of dat zal gebeuren.

Voorlopig oogt het rapport van Diaby immers niet al te best. Het is dan ook nog maar de vraag of Anderlecht in de zomer 3 miljoen euro wil en kan ophoesten om de gewezen speler van Club Brugge definitief over te nemen van Sporting Lissabon.

Trainer Vincent Kompany is een believer en drukte tijdens de voorbije transferperiode stevig door voor de komst van Diaby. Veel kreeg Kompany echter nog niet terug van de aanvaller, zo ziet ook La Dernière Heure. Diaby laat Kompany zo in de kou staan. La DH toont zich daarom érg kritisch voor Diaby.

Onvoldoende

“Diaby is drie keer aan een match begonnen, maar op zijn rapport scoort hij een onvoldoende”, schrijft de krant. “Tegen Standard toonde Diaby zich nog bruikbaar door zijn werkethiek, maar in balbezit valt de Malinese spits dik tegen.”

“Hij stapelt de balverliezen en technische fouten op. Zijn flitsen in aanvallend opzicht zijn zelfs onbestaande. En op zijn 29ste heeft Diaby duidelijk ingeboet aan snelheid. Hij beschikt niet meer over de versnelling die hem typeerde in zijn beste periode bij Club Brugge, besluit de krant.

Poll: Denk jij dat Diaby nog zal slagen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Sporting Lissabon  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024