Moet Kompany stap opzij zetten bij Anderlecht? “Het is onvermijdelijk”

Moet Kompany stap opzij zetten bij Anderlecht? “Het is onvermijdelijk”
Dinsdag 09 maart 2021 - 08:30   I   door Redactie

Vincent Kompany besliste begin dit seizoen om het voor bekeken te houden als speler. Kompany werd op zijn 34ste fulltime hoofdcoach van RSC Anderlecht. Een gewaagde carrièreswitch, zeker als je weet dat paars-wit met veel problemen kampt.

Veel mensen hebben zich in de voorbije maanden al afgevraagd of Kompany wel de juiste keuze heeft gemaakt door nu al T1 van Anderlecht te worden. Ook journalist Ludo Vandewalle stelt zich vragen. In Het Nieuwsblad maakt hij de vergelijking met Sergio Conceiçao, tegenwoordig succesvol als coach van FC Porto.

In de schaduw

"In België - zie Anderlecht - heeft nog niet iedereen het begrepen, maar trainer zijn is een vak. En een vak moet je leren. Sergio Conceiçao heeft in Portugal een status die te vergelijken is met die van Vincent Kompany in ons land. Conceiçao heeft ondanks zijn kolerieke karakter en chronisch ongeduld wel zijn trainersloopbaan stap voor stap uitgebouwd. In de schaduw."

"Kompany ontwikkelt zich ook tot trainer. Hij is intelligent en staat al een pak verder dan anderhalf jaar geleden. We willen best geloven dat hij in de toekomst een toptrainer wordt. Daar is bij Anderlecht alvast iedereen van overtuigd. Maar het is niet logisch dat hij bij Anderlecht al meteen als hoofdtrainer het vak kan leren", merkt Vandewalle op.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Een topclub kan zich dat niet veroorloven"

Volgens Vandewalle is het duidelijk dat Kompany enkele stappen heeft overgeslagen. "Hoe gezond zijn visie ook, hoeveel ervaring en charisma hij ook heeft. Het is niet meer van deze tijd dat een speler van het voetbalveld meteen de honneurs in de dug-out waarneemt. Nog eens: het is een vak."

"Ook Guardiola en Zidane begonnen niet meteen als hoofdtrainer. Net als hun clubs en iemand als Conceiçao wisten ze: trial and error is voor een beginnende trainer onvermijdelijk. Maar een topclub kan zich dat niet veroorloven", besluit Vandewalle.

Poll: Vind jij dat Kompany een stap opzij moet zetten bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels  I  Manchester City  I  Real Madrid  I  FC Porto  I  voetbal

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024