'Brys verliest OHL-sterkhouder aan Belgische topclub': "Ik kan hem niet tegenhouden"

'Brys verliest OHL-sterkhouder aan Belgische topclub':
Maandag 08 maart 2021 - 13:00   I   door Redactie

Ontgoocheling bij OHL: een zege bij Eupen (3-3) werd alsnog uit handen gegeven. Dubbele ontgoocheling bij OHL: play-off 1 wordt zo moeilijk. Driedubbele ontgoocheling bij OHL: straks is er zeker één sterkhouder weg.

Het zal slikken zijn voor de Leuvenaars volgend seizoen. Al minstens twintig doelpunten minder, want Thomas Henry, die zijn ze kwijt. Zaterdag tegen Eupen scoorde hij opnieuw. Dat is ook logisch voor een aanvaller die zulke statistieken voorlegt.  Alleen in januari viel zijn productie even stil: drie matchen op rij scoorde hij niet.

Volgens coach Marc Brys leed hij toen aan 'transferitis'. Hij flirtte met Celta de Vigo en Besiktas. "Maar hij draaide de knop in zijn hoofd om en werd weer de oude", aldus Brys in Het Laatste Nieuws. Alvast tot aan de zomermercato, stelt de krant. 

500.000 euro

Dan kan OHL - dat hem twee jaar geleden voor zo'n 500.000 euro wegplukte bij Tubeke - een financieel goede zaak doen. "Natuurlijk willen wij Thomas liefst bij OHL houden, maar ik zal nooit een speler tegenhouden als hij er sportief en financieel danig op vooruit kan gaan", heeft Brys er zich al bij neergelegd.

Zoals het er nu naar uitziet, verkast de Franse aanvaller naar een Belgische topclub. Dat valt toch in makelaarskringen te horen. Zowel KRC Genk, Antwerp als AA Gent tonen serieuze belangstelling. Afwachten wie het meeste biedt. Aan OHL én aan Henry.

Poll: Naar welke Belgische topclub zie jij Henry vertrekken?

TAGS  I  Eupen  I  OHL  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024