Onthuld: Dit is de échte reden waarom Verboomen goal van Club Brugge afkeurde

Onthuld: Dit is de échte reden waarom Verboomen goal van Club Brugge afkeurde
Vrijdag 05 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

Er is sinds donderdagavond al flink wat te doen geweest omtrent de bekerclash tussen Standard en Club Brugge. Dat Nathan Verboomen de gelijkmaker afkeurde, goedkeurde en finaal opnieuw afkeurde, zorgde voor flink wat onbegrip.

Nu is echter duidelijk waarom de uiteindelijke beslissing van Verboomen zo lang op zich liet wachten. Het Referee Department laat weten dat de scheidsrechter door het tumult op en rond het veld de informatie die hij via zijn headset doorkreeg niet goed absorberen.

Chaos

“De scheidsrechter keurt de goal af voor hands van Mignolet en veel emotie en verwarring volgt", begint het Referee Department zijn uitleg. "Omdat de VAR niet in gebruik is tijdens de match kan er geen review plaatsvinden."

"De scheidsrechter is verward door de informatie die hij via zijn headset doorkreeg en keurt de goal goed. Maar, door de chaos en de emotionele sfeer, gaat de scheidsrechter de situatie met zijn assistent bespreken. Uiteindelijk bevestigt hij de aanvankelijke beslissing om de goal af te keuren voor hands", besluit het Referee Department, dat Verboomen ook voor de volle 100% in zijn beslissing.

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024