AA Gent zorgt voor een stunt van formaat, RC Genk verspeelt twee keer een voorsprong

AA Gent zorgt voor een stunt van formaat, RC Genk verspeelt twee keer een voorsprong
Donderdag 16 februari 2017 - 20:48   I  

AA Gent heeft gestunt door te winnen van Tottenham. Het werd 1-0 na een doelpunt van Jeremy Perbet. RC Genk bleef dan weer steken op 2-2 tegen Astra Giurgiu. Het heeft zo met twee uitdoelpunten wel een degelijke uitgangspositie voor de terugwedstrijd.

AA Gent - Tottenham 1-0

60' Perbet 1-0

Gent begon complexloos aan het duel. Het eiste de bal op, maar veel kansen kon het niet creëren. Tottenham kon daar weinig tegen in brengen. Een schotje van Dele Alli was een zeldzame kans. Toch kon Gent gaan rusten met een goed gevoel. Tottenham was zeker niet de betere ploeg.

Na rust kwam Tottenham gevaarlijker uit de kleedkamers. Kane trof de paal en die misser kwam Tottenham duur te staan. Na een goed voorbereidend werk van Asare en Milicevic kon Perbet scoren. Daarna ging Gent niet achterover leunen. Het zocht zelfs een tweede doelpunt op. Dat kwam er bijna, maar Lloris tikte een trap van Milicevic tegen de paal. In het slot was het nog even pompen of verzuipen voor Gent, maar de zege werd veilig gesteld.

Astra Giurgiu - RC Genk 2-2

28' Castagne 0-1, 44' Budescu 1-1, 84' Trossard 1-2, 90+1' Seto 2-2

RC Genk heeft met een laat tweede doelpunt een uitstekende uitgangspositie versierd tegen het Roemeense Astra Giurgiu. Genk kwam al snel op voorsprong via Castagne. Die zette zich goed door en kon scoren na een slim tikje van Samatta. Pozuelo had daarna de 0-2 aan de voet, maar de doelman kon nog net redding brengen. Zo kreeg Genk het deksel op de neus met de 1-1 van Budescu, die wel heerlijk binnen knalde.

In de tweede helft liep het wat minder bij Genk. Teixeira kon een knappe aanval van Astra net niet afronden. Stuivenberg greep in met een opmerkelijke wissel: draaischijf Pozuelo werd er afgehaald voor Boëtius. Berge kwam dan weer Kumordzi vervangen. Meteen daarna scoorde Genk met een knappe tegenaanval. Schrijvers schotelde Trossard de 1-2 voor. Toch kwam de gelijkmaker er nog. Seto kon nog scoren in de rebound nadat Ryan de kopbal van Sapunaru geweerd had.

TAGS  I  aa gent  I   tottenham  I   astra giurgiu  I   rc genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024