Anderlecht bevoordeeld, Filip Joos niet mals voor Kompany: “Dan krijg je dit”

Anderlecht bevoordeeld, Filip Joos niet mals voor Kompany: “Dan krijg je dit”
Dinsdag 02 maart 2021 - 19:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht ging afgelopen zondag met 1-3 winnen op het veld van eeuwige rivaal Standard. Toch had het ook helemaal anders kunnen lopen, als Kemar Lawrence na twee minuten spelen rood had gekregen.

In Extra Time werd de stevige ingreep van Lawrence op de voeten van Mehdi Carcela uitvoerig besproken. “Hier zijn geen regels voor nodig. Zo’n sprongtackle… Dit is rood. Dit is rood”, zei Filip Joos tot tweemaal toe.

“Het probleem is dat Lawrence dit doet in een match die Anderlecht heeft gewonnen. Indien hij rood had gekregen had Anderlecht nog 88 minuten met zijn tienen moeten voetballen. Dat maakt een verschil", aldus Joos.

Kompany

Volgens Joos werd Anderlecht bevoordeeld en komt dat door… Vincent Kompany. Hij legt uit waarom: “Ik link dit aan de match van Anderlecht tegen Eupen. Na die match kwam Kompany, ook na zo’n sprongtackle (toen ook van Lawrence, nvdr.) verkondigen dat het absoluut geen overtreding was en dat de scheidsrechter fout zat.”

“En dan krijg je dit”, ging Joos onverstoord verder. “Daardoor kreeg Lawrence geen rode kaart tegen Standard. Maar ik hoop dat beide beelden worden getoond en dat er wordt gezegd ‘Je springt niet meer’. Als hij dit volgende keer opnieuw doet, vliegt hij er af. Daar ben ik zeker van”, besloot Joos.

Poll: Volg jij de redenering van Filip Joos?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen  I  Standard  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024