'Frank Vercauteren is het beu en grijpt fors in bij Antwerp'

'Frank Vercauteren is het beu en grijpt fors in bij Antwerp'
Dinsdag 02 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

Royal Antwerp FC ging maandagavond onderuit op het veld van OH Leuven. Na de 2-0-nederlaag is trainer Frank Vercauteren van plan om fors in te grijpen bij zijn ploeg.

Vercauteren is het grondig beu dat zijn ploeg wisselvallig presteert. In de jongste drie competitiewedstrijden kon Antwerp niet één keer winnen. Dat de prestaties ook niet zijn wat ze moeten zijn, zit Vercauteren overigens nog meer dwars. Hij vindt dat zijn jongens harder moeten werken - zeker als het tegenzit.

Dat de spelers de voorbije dagen aan het klagen waren over het drukke programma, nam Vercauteren zijn groep dan ook niet in dank af. "We hebben veel wedstrijden gespeeld. Maar dat zijn excuses. Daar ga ik mij niet achter verschuilen", aldus de Antwerp-coach in Het Nieuwsblad.

"Als je ambities hebt als spelersgroep moet je dat aankunnen. Als je Europees voetbal wil spelen, dan moet je het reizen en de opeenstapeling van wedstrijden erbij pakken", benadrukte Vercauteren.

Play-off 1

Vercauteren is dan ook van plan om in te grijpen. Hij zal zijn spelers op hun plichten wijzen en hen wakker schudden. Antwerp staat weliswaar nog tweede in het klassement, maar het zag zijn voorsprong op ploegen als KRC Genk, KV Oostende, Anderlecht, Zulte Waregem en OH Leuven wel enorm slinken.

Het ambitieuze Antwerp wil absoluut play-off 1 halen. Op het einde van de reguliere competitie niet in de top 4 staan? Dat is iets waar ze op de Bosuil geen rekening mee willen houden. Daarom is het volgens het bestuur - en ook volgens Vercauteren - hét moment om de mouwen op te stropen en een reeks neer te zetten.

Poll: Zal Antwerp play-off 1 halen?

TAGS  I  Antwerp  I  Zulte Waregem  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  OH Leuven

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024