Anderlecht-sterkhouder weigert zich uit te spreken over rol naast Kompany: "Zou arrogant zijn"

Anderlecht-sterkhouder weigert zich uit te spreken over rol naast Kompany:
Woensdag 24 februari 2021 - 20:00   I   door Redactie

Ligt het aan de spelers of ligt het aan de trainer? De kip of het ei? Of aan allebei? Het is de eeuwige discussie dit seizoen bij Anderlecht. Maar feit is dat er altijd kwaliteit bij mag.

En die kwaliteit zit niet eens zo veraf. Met Hendrik Van Crombrugge ligt er immers een Rode Duivel in de lappenmand bij Anderlecht. De kapitein bovendien, die iedereen bij de les hield. “Ach, je hoeft niet constant iedereen aan te jagen. Als aanvoerder moet je vooral weten wie wat nodig heeft", aldus Van Crombrugge in Het Nieuwsblad.

"Een goed gesprek, advies... Daarom ga ik tijdens mijn revalidatie vaak langs in de kleedkamer. Ook voor en na wedstrijden. Gewoon aanwezig zijn is, is vaak al genoeg om te voelen wat er leeft. Een kapitein treedt op het voorplan als het slecht gaat en geniet op het achterplan als het goed gaat.”

Rechterhand

Op de vaststelling dat hij toch de rechterhand is van Kompany, houdt VC zich in: “Het zou arrogant zijn om te zeggen dat ik de enige rechterhand ben van Kompany. Meerdere jongens kunnen het verlengstuk zijn van de coach, maar ik heb een goeie professionele relatie met 'Vinnie'. Kompany is een denker en ik ook. Dat helpt. Hij weet wat hij aan me heeft." Dat zal wel als je je trainer Vinnie mag noemen.

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024