Na nieuwe coronabesmettingen bij Club Brugge: Van Ranst haalt opnieuw uit

Na nieuwe coronabesmettingen bij Club Brugge: Van Ranst haalt opnieuw uit
Woensdag 24 februari 2021 - 19:00   I   door Redactie

De corona-invasie bij Club Brugge toont nog maar eens aan dat ook de voetbalwereld niet gespaard blijft van massale besmettingen. En dat valt hard op. Zeker bij viroloog Marc Van Ranst.

Met een hoop extra maatregelen wil Club Brugge het virus afstoppen. Daarover spreekt Van Ranst zich in Het Laatste Nieuws niet uit, maar hij herhaalt bij de krant nogmaals dat het bij de profclubs in het algemeen nog altijd beter kan. "Die besmettingshaarden zijn ook te voorkomen”, zegt Van Ranst.

En hij verwijst meteen naar het juichgedrag na een doelpunt, dat volgens hem nog altijd de spuigaten uitloopt. “Ik heb een ploeg van 150 man in het lab, maar als een experiment lukt, kruipen we niet met zes op elkaar. Clubs verdienen heel behoorlijk hun boterham met profvoetbal en het is normaal dat ze bezig zijn met hun gezondheid."

Verluchting

Van Ranst haalt in Het Laatste Nieuws ook de verluchting aan. "Volgens mij blijft er te weinig aandacht gaan naar verluchting in kleedkamers en massageruimtes. Een CO2-meter kost maar 150 euro, maar hoeveel ploegen hebben dat?"

"Die meter geeft een indicatie of uitgeademde lucht te lang blijft hangen in een ruimte en of ventilatie nodig is. Mocht ik trainer zijn, zou ik dat continu overal meenemen - ook op de bus."

TAGS  I  Club Brugge  I  Sport  I  Voetbal

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024