Bondscoach Roberto Martínez bezorgt Simon Mignolet opdoffer van formaat

Bondscoach Roberto Martínez bezorgt Simon Mignolet opdoffer van formaat
Woensdag 24 februari 2021 - 09:30   I   door Redactie

Hij is aan een geweldig seizoen bezig bij Club Brugge, maar dat zal Simon Mignolet niet helpen bij de Rode Duivels. Want aan de positie van Thibaut Courtois als nummer één kan niet worden geraakt.

Zo ziet bondscoach Roberto Martínez het toch. In Het Laatste Nieuws laat die zich immers uit over Thibaut Courtois en diens prestaties bij Real Madrid. "De mentale belasting voor een doelman van Real is enorm. En om dát niveau zó lang vol te houden - in maatschappelijke tijden waarin je zó veel zorgen of twijfels kunt hebben als persoon - is indrukwekkend", zwaait Martínez met lof.

"Hij is een extreem voorbeeld van de definitie van een winnaarsmentaliteit", gaat hij verder. "Thibaut keept sinds het voorjaar van 2020 op een niveau dat éigenlijk fascinerend is. Hij is de beste." Duidelijker kan het niet zijn.

Termijn

Behoudens ongelukken mag Simon Mignolet het op korte en zelfs lange termijn dus vergeten om ooit nog nummer één te worden. En ook al weet de Limburger zelf best ook wel dat Courtois een trapje hoger staat, als de bondscoach het zó duidelijk stelt, komt dat toch altijd extra hard aan. Vooral als je zelf in uitstekende vorm zit en je ergens wel blijft hopen.

Poll: Wie is de beste doelman volgens u?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024