Hendrik Van Crombrugge spreekt zich uit over Wellenreuther

Hendrik Van Crombrugge spreekt zich uit over Wellenreuther
Maandag 22 februari 2021 - 13:30   I   door Redactie

Naast de povere prestaties zit Anderlecht ook stilaan met een keepersprobleem. Wellenreuther begaat regelmatig blunders en Van Crombrugge ligt nog steeds in de lappenmand.

Ook tegen KV Kortrijk was het weer van dat. Wellenreuther gaf de Kerels met een flater van jewelste de 0-1 cadeau. Het begin van het einde. Aan de andere kant slikt Anderlecht met Wellenreuther minder goals dan met Van Crombrugge: de Duitser moest zich dertien keer omdraaien in zestien matchen, de Rode Duivel zestien keer in twaalf duels.

"De statistieken liegen niet, hé", vertelde Van Crombrugge in Het Nieuwsblad vóór aanvang van Anderlecht-KV Kortrijk. "We pakken minder tegengoals, ook omdat de defensieve stabiliteit gegroeid is. Dat voelde ik zelf al in mijn laatste wedstrijden. Een solide verdediging bezorgt een keeper minder werk." Een fijne verwijzing naar de defensie en niét naar de prestaties van zijn concurrent.

Logisch

Want Van Crombrugge ziet natuurlijk ook dat Wellenreuther meer blunders begaat. Terwijl die toch verkondigt dat hij nummer één zal blijven zelfs al keert Van Crombrugge terug uit blessure. “Ik ben niet bezig met zijn prestaties, maar met die van het team. Het is wel logisch dat Timon zijn ambitie uitspreekt, met een andere mindset heb je hier geen plaats." Strategisch verwoord heet zoiets.

Poll: Zou Anderlecht met Van Crombrugge in doel beter presteren?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024