Niet te snappen: 'Déze positief geteste Club-speler mag wél spelen tegen Kiev'

Niet te snappen: 'Déze positief geteste Club-speler mag wél spelen tegen Kiev'
Maandag 22 februari 2021 - 19:30   I   door Redactie

Maandagavond treedt Club Brugge in actie tegen OHL, een zoveelste verplicht nummertje in de Jupiler Pro League. Donderdag staat de veel belangrijker Europa League-match tegen Dinamo Kiev op het programma.

De namen zijn genoegzaam bekend van de Bruggelingen die positief testen op het COVID-19-virus: Lang, Vanaken, Rits, Denswil en Mitrovic. Alle vijf missen ze de competitiematch tegen OHL. Maar tegen AA Gent komende zondag zou Philippe Clement - als ze tenminste hersteld zijn - er al een heel aantal kunnen recupereren.

Dat is jammer genoeg niét het geval tegen Dinamo Kiev. "Minder leuk is wel dat Club Brugge waarschijnlijk - mogelijk op Rits na - niemand kan recupereren voor de terugmatch tegen Dinamo Kiev", schrijft Het Nieuwsblad. Dat komt omdat de UEFA andere protocollen hanteert dan de Jupiler Pro League.

Quarantaine

"Want ook al zitten Denswil, Mitrovic en Vanaken dinsdag al een week in quarantaine, dan nog zullen ze bij de test van de UEFA waarschijnlijk een positief resultaat krijgen", stelt de krant. "De Europese voetbalbond hanteert namelijk maar één criterium: de uitslag van de PCR-test die via de neus wordt afgenomen."

Het gekke daaraan is dat Mats Rits, die pas woensdag in Kiev getest werd - dat is twee dagen later dan de UEFA de andere positieve spelers testte - wél zou mogen spelen. Omdat die test dus afgenomen is door de Oekraïnse overheid, die ook andere protocollen hanteert dan de UEFA. Amper te bevatten, maar Club kan er maar wel bij varen.

Poll: Zal Rits effectief mogen aantreden tegen Kiev?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev  I  OHL  I  AA Gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024