Vincent Kompany is duidelijk over eventueel vertrek bij Anderlecht

Vincent Kompany is duidelijk over eventueel vertrek bij Anderlecht
Zondag 21 februari 2021 - 21:00   I   door Redactie

Anderlecht blijft maar wat aanmodderen in de Jupiler Pro League. Vincent Kompany en de zijnen zullen nog moeten knokken om een plek in de top 4 te bemachtigen. En ondertussen wankelt de stoel van Kompany opnieuw en dreigt een ontslag.

Na de met 0-2 verloren wedstrijd tegen KV Kortrijk werd het functioneren van Kompany openlijk in vraag gesteld door de Anderlecht-supporters. Vince the Prince kreeg het zwaar te verduren op sociale media, maar zelf blijft hij rustig. Zelfs als hij vragen krijgt over een mogelijk ontslag.

“Dat elke andere coach nu wel zou moeten vrezen voor zijn job bij Anderlecht? Ja, tuurlijk. Maar elk Anderlecht-team was ook anders dan dit Anderlecht-team”, aldus Kompany bij Het Laatste Nieuws. “Vandaag kunnen we allemaal grote uitspraken doen en zeggen wat Anderlecht moét zijn, maar dat is geen ding voor mij om vandaag te bespreken.”

(Lees verder onder de afbeelding)

Incasseren

“Als ik 10 dagen geleden oplossingen zag, dan ga ik nu niet plots anders voor jullie staan”, ging Kompany verder. “Integendeel. Als je me vraagt om op papier te schrijven hoe ons seizoen zal verlopen, met de leeftijd van de spelers, dan kan ik momenten als deze voorspellen. Maar ik weet dan ook dat ik op die momenten geen te grote, strategische uitspraken ga doen.”

“Nu is het incasseren, dat heb ik vaak genoeg moeten doen in mijn leven. Geen probleem. En mijn enige zorg is nu om weer voor energie te zorgen bij de jongens en te zorgen dat ze klaar zijn voor de volgende match. De realiteit is hoe dan ook dat het om de top 4 gaat op dit moment. We zitten allemaal dicht bij elkaar, omdat we allemaal een vergelijkbaar seizoen gehad hebben.”

"Dat is niet mijn manier van zijn"

“Ik begrijp goed hoe deze sport in elkaar zit. En nu is het mijn moment om rustig te blijven en te incasseren. Ik kan huilen, maar dat is niet mijn manier van zijn. Ik laat jullie schrijven wat jullie moeten schrijven, ik zal er volgende week weer staan. Met dezelfde motivatie. En hopelijk met een ploeg die beseft dat het het niet waard is om bang te zijn”, besloot Kompany.

Poll: Denk jij dat een andere trainer meer uit dit Anderlecht zou halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024