Wesley Sonck spreekt zich uit over mogelijk ontslag van Vincent Kompany

Wesley Sonck spreekt zich uit over mogelijk ontslag van Vincent Kompany
Zondag 21 februari 2021 - 19:30   I   door Redactie

Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen KV Kortrijk ligt Vincent Kompany opnieuw serieus onder vuur bij RSC Anderlecht. Analist Wesley Sonck gelooft echter in Kompany en neemt het op voor de trainer van paars-wit.

Na een teleurstellend gelijkspel op bezoek bij Cercle Brugge (0-0) en een pijnlijke nederlaag tegen KV Kortrijk (0-2) is de maat vol voor de supporters van Anderlecht. Na 180 minuten waarin hun ploeg niet één schot op doel liet optekenen eisen ze dat er iets gebeurt. Kompany wordt geviseerd. Tal van fans willen dat de trainer vertrekt.

"Daar kan Kompany niets aan doen"

Analist Wesley Sonck is het niet eens met de RSCA-supporters. Bij Eleven Sports verdedigt Sonck de coach van Anderlecht. Aan een ontslag van Kompany denkt Sonck niet. “Zoals ik al eerder zei: het ligt niet aan Kompany, maar aan de spelers."

"Kompany kan zijn jongens nog zoveel dingen meegeven, maar als een speler het lef of de durf ontbreekt om zijn rechtstreekse tegenstander pijn te doen… Tja, daar kan Kompany niets aan doen, hé.”

Plezier

“Dat de spelers van Anderlecht zonder plezier op het veld stonden? Dat klopt en dat was ook vorige week, tegen Cercle Brugge, al het geval. Maar toen Anderlecht ging winnen bij Genk, ging het plots wel goed met de ploeg”, merkt Sonck op.

“En toen, in Genk, straalden de spelers. Nu was het op technisch vlak niet goed en was er te weinig inzet. Dan blijft er natuurlijk niet veel meer over en is de kans groot dat je verliest", besluit Sonck.

Poll: Vind jij dat Anderlecht het vertrouwen in Kompany moet behouden?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024