‘Anderlecht kan dubbele transferslag ter waarde van 35 miljoen realiseren’

‘Anderlecht kan dubbele transferslag ter waarde van 35 miljoen realiseren’
Zondag 21 februari 2021 - 09:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht moet al enkele jaren zijn best doen om het hoofd boven water te houden. Afgelopen zomer verkocht het Jérémy Doku voor bijna 30 miljoen euro, een zeer welgekomen bedrag. Na dit seizoen moet paars-wit echter al opnieuw zien te cashen.

Net als een half jaar geleden, zal Anderlecht ook tijdens de volgende transferperiode opnieuw een uitgaande toptransfer moeten afronden. Het is van niet anders kunnen, want de kas moét gewoon gespijsd worden.

Zoals het er nu naar uitziet, zal RSCA in de zomer afscheid nemen van Hendrik Van Crombrugge (27) en Albert Sambi Lokonga (21). De twee waardevolle spelers zouden voor een aanzienlijk bedrag verkocht worden aan een buitenlandse ploeg. Zowel voor Van Crombrugge als voor Sambi Lokonga is er overigens concrete interesse.

Concrete interesse

Ajax en enkele Duitse en Franse ploegen azen op Van Crombrugge. De keeper zou 10 miljoen euro moeten kosten. Een bedrag dat al zeker voor de Duitse en Franse ploegen geen probleem is, zo valt te horen in makelaarskringen. Ajax zou twijfelen. Het zoekt een vervanger voor de langdurig geschorste André Onana, maar bewandelt meerdere pistes.

In het geval van Sambi Lokonga ruikt RSCA dan weer de jackpot. AC Milan en Sevilla maken intens jacht op de belofte-international en willen miljoenen neertellen. Nu al is er sprake van een transfersom van 25 miljoen euro - wie weet zelfs nóg meer. Anderlecht zou enkel en alleen voor Van Crombrugge en Sambi Lokonga dus al 35 miljoen kunnen opstrijken.

Poll: Vind jij 10 miljoen euro voor Van Crombrugge voldoende?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax  I  AC Milan

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024