Club-interim-coach De Mil verbaast perszaal: "Plaats dat maar onder bijgeloof"

Club-interim-coach De Mil verbaast perszaal:
Woensdag 17 februari 2021 - 17:45   I   door Redactie

Geen Philippe Clement in Oekraïne om de zestiende finale van de Europa League tegen Dinamo Kiev voor te bereiden. De hoofdtrainer van Club Brugge heeft een positieve coronatest afgelegd.

Zijn plaats op de bank donderdagavond wordt ingenomen door Rik De Mil (39), in normale omstandigheden de trainer van Club NXT, het beloftenteam van Club Brugge dat in 1B speelt. Bij een match hoort ook een persconferentie en dus stond De Mil in Kiev woensdag ook de verzamelde pers te woord.

Daar kreeg hij de vraag of hij ook zou gaan wandelen, omdat Het Laatste Nieuws hem beschreef als de man die op wedstrijddagen steevast zijn wagen op dezelfde plek parkeert, dezelfde wandeling maakt en vasthoudt aan zijn uitgekiende structuur. De rituelen van de bijgelovige Rik De Mil, zoals de krant het benoemt.

Professioneel

De interim-coach verbaasde de perszaal door uiterst professioneel te reageren, alsof hij elke dag wel zo'n persconferentie deed. "Ach, dat bijgeloof is al bij al beperkt. Het is eerder zo dat ik van structuur houd. Maar ik wil dat gerust onder bijgeloof plaatsen, geen probleem." Als hij donderdag met dezelfde cool coacht, zou Club Clement misschien wel niet eens missen.

Poll: Onder wat plaatst u de wandelingen van De Mil?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024