'Ramp voor Club Brugge: Quarantaine van 14 dagen in Oekraïne zit eraan te komen"

'Ramp voor Club Brugge: Quarantaine van 14 dagen in Oekraïne zit eraan te komen
Woensdag 17 februari 2021 - 14:00   I   door Redactie

Een corona-uitbraak zoals ze nog nooit gekend hebben en vriestemperaturen tot zelfs min twintig, maar het zou zomaar kunnen dat het ergste nog moeten komen voor Club Brugge in aanloop naar de match tegen Dinamo Kiev.

Want nu blijkt dat de Oekraïnse overheid erop aandringt dat Club Brugge bij het landen in Kiev bijkomende corona-tests moet ondergaan. België wordt immers gezien als een land waar COVID-19 zich snel verplaatst en natuurlijk is ook het nieuws van de coronabom bij blauw-zwart hen niet ontgaan.

De bijkomende coronatests zouden via een sneltest gebeuren en in dat opzicht zou Club Brugge dus niet al te veel tijd verliezen. Maar het grote probleem ligt in de gevolgen die het resultaat van die tests kunnen veroorzaken.

14 dagen

Volgens de Oekraïnse wet moet iemand die positief test immers in quarantaine gaan. Dat betekent niet alleen dat de Brugse spelers het risico lopen dat ze de match van donderdagavond tegen Dinamo Kiev moeten missen, maar vooral dat ze ook daarna letterlijk in afzondering moeten blijven.

En volgens de geijkte procedure zou dat maar liefst om veertien dagen gaan. Dat zou willen zeggen dat wie een positief resultaat te zien krijgt zomaar eventjes twee weken vastzit in Oekraïne. Een regelrechte ramp voor Club Brugge, dat zo voor een heel aantal matchen ook sportief verzwakt zou worden in de Belgische competitie.

Poll: Had Club Brugge zich beter moeten informeren voor de afreis?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024