Corona houdt lelijk huis bij Club Brugge: ook Clement én Vanaken testen positief

Corona houdt lelijk huis bij Club Brugge: ook Clement én Vanaken testen positief
Dinsdag 16 februari 2021 - 10:15   I   door Redactie

Moet Club Brugge al een streep trekken door de Europa League nog voor het avontuur is begonnen? Die mogelijkheid bestaat, want de vraag is in hoeverre corona schade zal toebrengen in de kleedkamer.

Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws melden immers dat Stefano Denswil en Matej Mitrovic maandagochtend positief testten. Afgelopen zondag voelden ze zich niet al te best. Daarom stapten zij niet op de bus naar Charleroi. Ook Charles De Ketelaere werd maandag naar huis gestuurd met ziektesymptonen, zo goed als zeker dus ook corona.

Hoewel iedereen vorige donderdag, in aanloop naar de competitiematch tegen Charleroi, nog negatief bleek, waart het Covid-19-virus nu dus rond in de kleedkamer. Vorige week hadden er ook al een aantal werknemers positief getest op het virus. Omdat niemand onder hen in contact was gekomen met één of meerdere spelers, had Club er goeie hoop op dat de kern virusvrij zou blijven. Niet dus.

Zenit

De kans is nu zeer reëel dat er nóg spelers besmet zijn geraakt. En hoe meer spelers er uitvallen, hoe meer de kwalificatiekansen slinken natuurlijk. Club Brugge moest het in oktober vorig jaar in de uitmatch bij Zenit Sint-Petersburg ook al zonder Mignolet, Kossounou en Krmencik doen. 

Club Brugge wacht nu bang af, weet Het Laatste Nieuws. Tot dinsdagochtend om precies te zijn, want dan zal UEFA de resultaten van de Covid-19 testen bekendmaken.

Update 16/02 - 7:30

Volgens Het Nieuwsblad houdt Club Brugge rekening met een grootschalige corona-uitbraak. Denswil en Mitrovic testten reeds positief, terwijl de kans groot is dat ook De Ketelaere Covid-19 heeft opgelopen. Ook enkele werknemers van blauw-zwart, waaronder assistent Carl Hoefkens testten al positief.

Bij Club vreest men dat er nog meer spelers positief zullen testen. Erg vervelend, zeker met de Europa League-wedstrijd van donderdag in het vooruitzicht. Dit hele verhaal zou ook enorme gevolgen kunnen hebben voor blauw-zwart. Club zou immers meerdere (belangrijke) spelers voor een tijdje kwijt kunnen zijn. Europees doorstoten zou plots niet meer aan de orde kunnen zijn.

Update 16/02 - 10:15

Corona houdt lelijk huis bij Club Brugge. Blauw-zwart meldt dat na Mitrovic en Denswil, ook trainer Philippe Clement en zijn volledige staf én sterspeler Hans Vanaken positief hebben getest op Covid-19. Zij reizen woensdag niet mee af naar Kiev, waar Club donderdag in actie komt.

"Bij het binnenkomen van de testresultaten bleek het coronavirus stevig huisgehouden te hebben in het Brugse trainerskabinet. Coach Philippe Clement en zijn assistenten bleken allen positief. Naast eerdere gevallen Stefano Denswil en Matej Mitrovic kwam ook Hans Vanaken positief uit de testing op Covid-19", laat Club op zijn webstek optekenen.

Lang en De Ketelaere ziek

Beter nieuws is er (voorlopig?) over Noa Lang en Charles De Ketelaere. De twee hebben weliswaar buikpijn, maar zijn virusvrij. Het is evenwel nog afwachten of Lang en De Ketelaere speelklaar geraken voor de match van donderdag. Club NXT-trainer Rik De Mil en zijn assistent Tim Smolders zullen mee afreizen naar Kiev en Clement en co vervangen.

Poll: Denk jij dat Club Brugge Europees zal doorstoten?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024