De Witte haalt vernietigend uit in aanloop naar Moeskroen: "Onjuiste informatie"

De Witte haalt vernietigend uit in aanloop naar Moeskroen:
Maandag 15 februari 2021 - 11:30   I   door Redactie

Het is tot nog toe een frustrerend seizoen voor AA Gent. Waar de Buffalo's dachten om Club Brugge naar de kroon te steken, staan ze op een teleurstellende twaalfde plaats.

En dat steekt. Als er dan nog eens pijnlijk puntenverlies bijkomt dat aan de arbitrage te wijten is, gaan bij AA Gent-voorzitter Ivan De Witte de frustraties helemaal hoog oplopen. De preses heeft dan ook zo zijn idee over het functioneren van de arbitrage en de VAR.

"Dat het scheidsrechtersapparaat onafhankelijk is in de beslissingsprocedure, is een goede evolutie, maar men mag er geen totalitair regime van maken", vertelt De Witte in Het Laatste Nieuws. En hij geeft meteen het voorbeeld uit AA Gent-Eupen waar zijn ploeg door enkele zeer discutabele beslissingen op 2-2 bleef steken.

Communicatie

"Frank De Bleeckere vertelde in jullie krant: 'Tijdens de aanval wordt gevraagd (aan de lijnrechter, red.) om een tussenkomst uit te stellen, zodat de spelfase kan afgerond worden en er dus niet foutief een aanval kan afgebroken worden.' Bij het doelpunt van Tissoudali tegen Eupen blijkt duidelijk uit de beelden dat de lijnrechter wél voortijdig vlagt en de aanval - en bijgevolg een mogelijk doelpunt - niét afwacht.

"Dat men achteraf dát toedekt, of er onjuiste informatie over verstrekt, durf ik redelijk totalitair te noemen", haalt De Witte zwaar uit. "Ik doe een oproep voor meer openheid over de communicatie die ref en VAR voeren tijdens de wedstrijd én voor betere communicatie ná de match."

Poll: Kan de communicatie vanuit de arbitrage beter?

TAGS  I  AA Gent  I  Eupen  I  Moeskroen

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024