Kompany schrikt zich rot door eigen spelers: "Dat moeten ze echt niet doen"

Kompany schrikt zich rot door eigen spelers:
Vrijdag 12 februari 2021 - 18:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht plaatste zich donderdagavond voor de kwartfinales van de Croky Cup. Op het veld van Union won paars-wit met 0-5. En toch is trainer Vincent Kompany niet tevreden over zijn spelers.

Kompany vond het immers maar niets dat zijn spelers zo makkelijk gingen liggen als ze een tik kregen. “Dat moeten ze bij mij echt niet doen”, tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van de RSCA-coach. “Als ik trainer ben van Union of Cercle en tegen zo’n jonge ploeg speel, dan zou ik ook vragen om het voetje te zetten."

Kompany begrijpt ook niet waarom zijn spelers plots makkelijk gingen liggen. Op het oefenveld gaan ze immers ook stevig door. "Wij doen dat ook op training, twee keer zo hard dan in de match en dan gaan ze nooit liggen, maar gisteren hoorde je voor rust elke ‘oei’ en ‘ai’. En ik wil niet dat mijn spelers blijven liggen of blijven klagen."

Filosofie

"Onze sterkte ligt net in onze transitiemomenten", merkt Kompany op. "Als wij gaan liggen en dan nog eens drie anderen hun handen in de lucht gaan gooien, is het momentum voorbij. Het past gewoon niet in de filosofie die ons volgens mij de meeste kans geeft op succes.”

Poll: Heeft Kompany gelijk dat hij dit aankaart?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024