Vormer en Vanaken ergeren zich kapot: “Je weet dat gewoon met Antwerp”

Vormer en Vanaken ergeren zich kapot: “Je weet dat gewoon met Antwerp”
Donderdag 11 februari 2021 - 14:00   I   door Redactie

Niet alleen de kijkers, maar ook de spelers van Club Brugge ergerden zich woensdagavond aan de aanpak van Royal Antwerp FC. Voor Hans Vanaken en Ruud Vormer was het bijna een hele wedstrijd zoeken naar openingen om toch maar iets te kunnen forceren.

“Het is gewoon ruimtes zoeken, niet alleen voor mij. Dat was voor de hele voorlinie zo, ze zakten immers heel ver in”, zegt Vanaken op de website van Club Brugge over Antwerp. “De ruimte in de rug van de defensie was heel klein. Je moet proberen erdoor te voetballen en via de flanken voorzetten te geven. In de eerste helft gebeurde dat iets te weinig, de voorzetten waren meestal niet goed.”

“Dan is het goed dat je in de tweede helft de match meteen openbreekt met een doelpunt waardoor ze toch moeten komen. Ze kwamen meer aan de bal, maar met niet veel kansen. Nadien maakten we dan de tweede goal. Het enige jammere is dat het tegendoelpunt iets te snel kwam. De reactie na die tegentreffer om snel de 3-1 te maken, is dan weer goed”, voegde Vanaken er nog aan toe.

"Een zeer moeilijk te bespelen team"

“Dat er niet veel ruimte lag? Je weet dat gewoon met dit Antwerp, hé”, analyseerde Vormer dan weer voor de camera van VTM2. “Het is een zeer moeilijk te bespelen team, dat compact staat opgesteld. En als ze de bal hebben, proberen ze er snel uit te komen met iemand als Lamkel Zé. Zo kregen ze zelfs twee kansen voor rust.”

Poll: Speelt Antwerp té defensief volgens jou?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024