Crisis bij Genk: 'Spelersgroep komt in opstand tegen Van den Brom'

Crisis bij Genk: 'Spelersgroep komt in opstand tegen Van den Brom'
Woensdag 10 februari 2021 - 08:00   I   door Redactie

KRC Genk zit in een neerwaartse spiraal. De perfecte start onder de nieuwe trainer John van den Brom is volledig uitgewist door de ronduit slechte resultaten van de voorbije maand.

Vergis u niet, er staat woensdagavond bij KRC Genk véél meer op het spel dan enkel een kwalificatie voor de kwarfinale van de beker. Het zit immers goed scheef bij de Limburgers. Met name de spelersgroep heeft het gehad met het voortdurende gewissel van tactiek door trainer John van den Brom. 

Dat blijkt toch uit een analyse van Het Nieuwsblad. De krant maakte een reconstructie van de vele verschillende systemen waar de Nederlander graag mee uitpakt. Maar dat Van den Brom de voorbije drie matchen telkens van veldbezetting veranderde, valt allerminst in goede aarde bij de spelers. 

Duidelijkheid

"De toverformule zat er niet tussen", stelt Het Nieuwsblad. "Meer nog. De zoektocht naast het veld doet de twijfels bij de spelers op het veld toenemen. De spelersgroep dringt aan op duidelijkheid en ook Van den Brom heeft nu baat bij stabiliteit."

De Genk-coach kwam de laatste tijd steeds meer onder vuur te liggen. Als nu ook de spelers nog in opstand komen tegen zijn keuzes, dan wordt de druk wel héél hoog. Een uitschakeling - zeker tegen aartsrivaal STVV, zou dan wel eens zware gevolgen kunnen hebben.

Poll: Zal Van den Brom bij een bekeruitschakeling ontslagen worden volgens u?

TAGS  I  KRC Genk  I  STVV

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024