Pro League is duidelijk over afgelasting Union-Anderlecht en Club-Antwerp

Pro League is duidelijk over afgelasting Union-Anderlecht en Club-Antwerp
Dinsdag 09 februari 2021 - 14:00   I   door Redactie

Het vriest dat het kraakt, en net nu is het programma van de Belgische ploegen drukker dan ooit. De komende dagen staat er bekervoetbal op het menu, in het weekend is het alweer tijd voor de competitie.

In aanloop naar de wedstrijden van deze week rijst de vraag of het wel verstandig is om ploegen in actie te laten komen. Als het -5 of -10 is, is er natuurlijk weinig sprake van goede omstandigheden om in te voetballen. Toch is de Pro League voorlopig niet van plan om het bekervoetbal uit te stellen.

“We hanteren de policy van de rollende bal”, vertelt woordvoerder Stijn Van Bever aan Het Laatste Nieuws. “De ref moet beslissen of het veld bespeelbaar is. De meeste clubs nu in de beker hebben veldverwarming, ook 1B-club Union heeft dat verklaard. We monitoren de situatie in Union", benadrukt Van Bever.

Veld van Club en Cercle gaat afzien

Het veld van Club Brugge en Cercle Brugge wordt dan weer serieus op de proef gesteld. Cercle speelt vanavond op Jan Breydel tegen KV Oostende, terwijl daar morgenavond ook Club-Antwerp doorgaat. En komende zondag ontvangt Cercle ook nog Anderlecht op Olympia.

Poll: Vind jij dat de bekerwedstrijden moeten worden afgelast?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Union  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  KV Oostende

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024