'Paniek rond bekermatch van Anderlecht: Kompany kan het niet geloven'

'Paniek rond bekermatch van Anderlecht: Kompany kan het niet geloven'
Maandag 08 februari 2021 - 20:00   I   door Redactie

Donderdag staat in het Dudenpark de achtste finale van de beker van België tussen Union en Anderlecht gepland. Op papier althans, want het winterweer dreigt roet in het eten te gooien.

Heel België ligt ondergesneeuwd, maar de ene plaats natuurlijk meer dan de andere. In het Joseph Marienstadion aan het Dudenpark heeft Union, de leider in 1B, alleszins meer dan zijn deel gehad. Op dit moment werken ze met man en macht om het speelveld sneeuwvrij te maken voor de bekerderby tegen Anderlecht.

"Sinds zaterdag maken ontelbare vrijwilligers samen met onze greenkeepers het veld speelklaar voor het bekerduel van donderdag", post de club op Twitter. Maar de bijhorende foto's laten toch zien dat het veld verre van speelklaar is. Bovendien gaat het de komende dagen nog stevig winteren. Bij Union zouden ze dan ook lichtelijk in paniek zijn.

Meevaller

Als de ploeg van Felice Mazzu er toch niet zou in slagen het terrein klaar te krijgen tegen donderdagavond, wordt de match afgewerkt in... het Lotto Park. Naar verluidt kan Vincent Kompany maar moeilijk geloven dat dat scenario ook zou plaatsvinden.

Omdat het - ondanks dat er sowieso zonder publiek gespeeld wordt, in zijn ogen een meevaller van formaat zou zijn en de kwalificatiekansen alleen maar zou verhogen. In de wetenschap dat de beker dit seizoen een prioriteit is, is dat zeker meegenomen.

Poll: Haalt Anderlecht er voordeel uit als de match in het Lotto Park doorgaat?

TAGS  I  Union  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024