Ontluisterend: Dít gebeurde er in het busje van de VAR tijdens AA Gent-Eupen

Ontluisterend: Dít gebeurde er in het busje van de VAR tijdens AA Gent-Eupen
Maandag 08 februari 2021 - 19:30   I   door Redactie

De heisa rond de VAR-beslissingen in AA Gent-Eupen blijft nazinderen. Niet in het minst omdat de verklaring waarom er in het busje geen correct oordeel geveld kon worden het eigenlijk nóg erger maakt.

Bij de 0-1 van Eupen zag iedereen dat Baby de bal nog raakte vooraleer Prevljak scoorde. Buitenspel dus. Iedereen in de huiskamer tenminste, maar blijbaar niet in het busje waaruit de VAR opereert. “In het busje lopen alle beelden - geschoten door de hypermodernste camera’s - binnen aan 60 frames per seconde", legt huisref Tim Pots in Het Laatste Nieuws uit.

"Dat kan het systeem in het busje - dat aan 25 frames per seconde werkt - niet aan. Daarom zijn de beelden niet scherp en haperen ze en zal de VAR bij de openingsgoal niet hebben kunnen oordelen of Baby de bal raakte. In de huiskamer zal daar geen twijfel over hebben bestaan op die enorm grote HD-tv’s, maar in het VAR-busje dus wel.” 

Frappant

“En dat is eigenlijk wel frappant. Ik maakte het zelf trouwens ook mee”, aldus nog Pots. “In een Anderlecht-Standard kon ik om die reden als videoref niet met zekerheid zeggen dat Verschaeren hands had begaan voor hij scoorde. Toen al gaf ik die 25 frames per seconde aan als reden, maar niemand geloofde mij."

"En kijk nu... Het is een probleem dat zich vandaag nog steeds stelt. Daarom móet de lijnrechter altijd zijn beslissing nemen”, besluit de ex-scheidsrechter. “Want in het busje laat de technologie het soms afweten. En dan geldt het oordeel op het veld.” Het zal AA Gent alleen maar sterken in hun eis dat uit dit voorval lessen moeten getrokken worden.

Poll: Hoort dit nog in deze moderne en technologische tijden?

TAGS  I  AA Gent  I  Eupen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024